בשדה הכוחות של קורט לוין מתעוררים הכוחות בעד שינוי: גאידמק, מלך השטעטל מפשיל את שרווליו ורוצה לצאת לטיול עם ילדי שדרות. בשדה הכוחות של קורט לוין מופיעים הכוחות ששומרים על היציבות או כמו שקרא להם קורט, הכוחות הבולמים: "למה שילדי שדרות יצאו לטיול? הממשלה צריכה לעשות מעשה". אבל בשדה הכוחות של קורט לוין, אין כוחות אחרים לשינוי, רק הכוחות שיוציאו את הילדים לטיול ואולי – לא. מנהיגות מתפשטת מיכולותיה, אפילו שר הבטחון המקומי לא יכול לעשות פרוטקציה. חוסר אונים, עכשיו בדרום
דצמבר 18, 2006 ב- 8:57 am |
האם אפשר לשלוח לי מאמר זה
תודה
דצמבר 18, 2006 ב- 8:18 pm |
היי ירון! קורט לוין כתב כמה ספרים בעניין, לאו דווקא מאמר ספציפי. האם אתה רוצה שמות של כמה מספריו?
מאי 25, 2007 ב- 2:42 pm |
היי אני עוקב אחרי המאמרים שלך ומאוד נהנה
אך לא הבנתי את המאמר הזה איפה יש רקע על קורט לוין ?
מאי 25, 2007 ב- 6:13 pm |
תודה.
קורט לוין הוא פסיכולוג חברתי שחי בין השנים 1890-1947. הוא נולד בפולין, למד בגרמניה וברח עם עליית היטלר לשלטון, לארה"ב. בין המושגים שפיתח ושהפכו לנחלת כלל אנשי מדעי ההתנהגות, בהם גם אנשים שעוסקים בעבודה עפ"י גישת הגשטלט, ניתן למצוא את: "תאורית השדה", "שדה הכוחות" ועוד.
כאן אני מדברת על התייחסותו לכוחות שבולמים שינוי לעומת כוחות שמדרבנים שינוי. כדי שיקרה שינוי מתקיים משחק בין שני הכוחות האלה עד שהם מוצאים לעצמם שיווי משקל חדש. אתה יכול לראות את המשחק הזה אפילו עכשיו סביב שיכון האנשים משדרות בת"א ע"י גאידמק ומה שהממשלה עושה בעקבות זאת. האם זה יביא לשינוי בהתייחסות הממשלה לאזרחים? אולי. כנראה שכבר הביא.
בספר: לוין ק. (1989), הרחבת המבנה הקוגניטיבי של מרחב החיים ,אקלים של צמיחה, צבי דרום, ספריית פועלים, הוצאת הקיבוץ הארצי- השומר הצעיר – תוכל לקרוא עוד ובעברית. ראיתי שגם האינטרנט מלא בחומרים עליו.
שיהיה בהצלחה