ד"ר רחל אמיר, שחיה בקיבוץ דן ועובדת כחוקרת במיג"ל סיפרה לי ולאחרים אתמול, בעת ביקור במיג"ל, שהוספת מיץ רימונים לתפריט מפחיתה 44% מהנגע הטרשתי בכלי הדם, וטובה מאד גם לחולי סרטן (במיוחד לחולי סרטן שד ובלוטת הערמונית). נבחנו זנים שונים של רימונים ונמצא שאחד הזנים, זה בעל הגרעינים הלבנים – הוא הטוב שבהם, אם כי כולם טובים וההבדלים לא רבים. עוד היא הוסיפה ואמרה שהחומר הפעיל נמצא בקליפה ולכן חשוב לשתות את המיץ. אופן ההכנה דומה לזה של מיץ תפוזים. הכמות הרצויה היא בין חצי כוס לכוס אחת ביום. ניתן גם לשתות מיץ מוכן, כזה המגיע מתורכיה הוא הטוב ביותר, אבל מחירו גבוה 20 ש"ח לבקבוק. במקום השני נמצא מיץ רימונים תוצרת ספרינג שמחירו 4 ש"ח לבקבוק. כתוצאה מהנ"ל, ניטעו לאחרונה בגליל העליון 3500 דונם רימונים ונקטפו 14,000 טון. היבול יעלה ל-50,000 טון בעוד שנתיים שלוש, והולכת ונולדת שם תעשיה חדשה. גם מיצים אחרים יכולים לעזור (לפי סדר ההשפעה: אוכמניות, חמוציות, תה ירוק, תפוזים), אבל אין מתחרה לרימונים שמקדים את כולם בהרבה. הסתבר שכל כמות הרימונים ומיץ הרימונים שמיוצרת היום בעולם – נרכשת, ללא עודפים. לידיעת חקלאים (הם כנראה כבר יודעים) וצרכנים
ינואר 14, 2007 ב- 10:58 pm |
עוד מקורות טובים לאנטיאוקסידנטים (מה שבעצם הופך את מיץ הרימונים לאפקטיבי), כמעט כל סוגי הפירות הטריים מכילים מינונים אלו או אחרים, תה ירוק (אומרים שגם תה אדום, רויבוש אבל אני לא יודע לגבי זה), וכמובן יין אדום, שהצית בשנות התשעים את הפרדוקס הצרפתי ותרם רבות לפריחה שחלה מאז בענף בארץ ובעולם בכלל
http://en.wikipedia.org/wiki/French_paradox
יוני 1, 2008 ב- 4:53 am |
ד"ר רחל אמיר ממיג"ל כתבה במאמר הנ"ל
"החומר הפעיל נמצא בקליפת הרימון" על סמך מה ?
אני יודע שיש גם בגרגיר וגם שמן רימון בגרגיר הפנימי. זה לא בריא ?
לאיזה חומר פעיל היא התכוונה ? האם כדאי שנתחיל לאכול קליפות ? אוליי לייבש אותן ?
יוני 3, 2008 ב- 5:24 pm |
למה לא תפנה אליה? רחל אמיר קלה מאד להשגה במיג"ל. אני ממש לא מבינה, רק עוקבת אחריה המסקנות ובינתיים מקווה שאני נהנית מהמיץ ומתוצאות השתיה שלו.
יוני 10, 2008 ב- 2:28 pm |
אם החומר הפעיל נמצא בקליפה מדוע חשוב יותר לשתות את המיץ?
יוני 10, 2008 ב- 5:48 pm |
לרחל אמיר במיג"ל – הפתרונים…
יולי 5, 2008 ב- 11:33 am |
מה הכוונה שחומר הפעיל נמצא בקלילפה? אז למה חשוב לשתות את המיזץ ומה עם הקליפה, גם לאכול אותה? תודה מראש על התשובה
דצמבר 5, 2012 ב- 1:49 am |
הכוונה כשאתה סוחט את הרימון במסחטה חזקה ומיקצועית אז המיץ מהקליפה ומהרימון והגרינים יוצאים לתוך הכוס עם החומר הפעיל שיש ברימון ובקליפה והגרינים
בברכה ובריאות לכולם
ליאור
יולי 5, 2008 ב- 11:47 am |
לשושנה שלום!
העובדה שהחומר הפעיל נמצא בקליפה – משמעותה שצריך להכין מהרימונים מיץ. אם את חוצה את הרימון ומכינה ממנו מיץ כמו מתפוז, חלק מהקליפה עובר למיץ, בכמות הנכונה. קשה לאכול את הקליפה, כי היא מרירה מאד.
ליותר מידע כדאי לך לפנות לרחל אמיר ממיג"ל, ממנה קיבלתי את הפרטים.
מאז שמעתי את ההרצאה הנפלא הזו, שבאה בעקבות מחקר עם בי"ח רמב"ם – אני שותה כל יום חצי כוס מיץ רימונים שנסחט בתורכיה (לפי ההמלצה של רחל).
והעיקר שנהיה בריאות!
אוגוסט 18, 2010 ב- 10:59 am |
שלום אני רוצה לדעת איך אני סוחת את הרימון אם הקליפה
מרץ 17, 2009 ב- 9:12 pm |
אני מביא מיץ רימונים עד הבית, המיץ נסחט באותו יום והוא טבעי ללא שום תוספות.
052-2800507.
אוגוסט 18, 2010 ב- 10:53 am |
כמה עולה כוס מיץ רימון
מרץ 25, 2009 ב- 11:42 am |
שלום
שמענו על יקב רימון שמיצר יינות ומוצרים מרימונים שמענו תגובות מדהימות על המוצרים שלהם את יודעת על זה משהוא?
יולי 15, 2009 ב- 5:10 am |
שלום,
האם למיץ רימונים יש השפעה כלשהי על עורק קרוטיס סתום?
תודה מראש
יולי 15, 2009 ב- 5:14 am |
שאלתך חשובה וכדאי להפנות אותה למומחים ו/או לאנשים במיגל.
נובמבר 3, 2009 ב- 9:28 am |
האם לתה- חליטת צמחים של רימון, יש גם השפעה ?
נובמבר 3, 2009 ב- 9:41 am |
אין לי מושג. אני לא בעלת מקצוע בתחום הזה, אני מדווחת על מה ששמעתי. אני מקווה שתוכלי להפנות את שאלתך למקומות הנכונים…
דצמבר 28, 2009 ב- 8:01 pm |
שמעתי שאם שותים את המיץ מיידי יום זה משפיע על הקיבה בגלל החומציות הרבה שיש בפרי ושרצוי למהול אותו במים ורק אז לשתות אשמח לתשובה מקצועית
ינואר 13, 2010 ב- 1:00 am |
שלום למעוניינם
התנסתי אישית בשתיית מיץ רמונים, משך שנה חצי כוס עד כוס ליום היו לי בעיות לב , יש לי אקו מלפני שנה שמוכיח בעיה לבבית כולל בדיקת מיפוי לב שנעשתה לפני שנה .
החודש נערכו לי בדיקות דומות אקו לב ומיפוי לב , שמראים שאין בעיה כמו שהיתה קודם ,המיפוי תקין, והאקו בעיה מיזערית ,
אני חולה סכרת מך 35 שנה , אני ממליץ בחום רב על שתיה מיץ ענבים תורקי המחיר
הוזל מאוד 10 ש"ח לליטר בעדן מקט , אני לא עושה פירסום למיץ הטורקי, יש עוד מיץ דומה שמגיע מגאורגיה אבל יותר יקר. יש גם ישראלי סחוט ביתי 30 ש"ח לליטר
יש גם חברה ישראלית בצפון יצרנית מיץ רימונים וגם תמרוקים .
רצוי גם לרכוש שמן זרעי רימנים לוקחים טיפה אחת מתחת ללשון תבדקו מחירים
כדאי לחפצי חיים
בברכה מדינה מיכאל
פברואר 4, 2010 ב- 7:28 am |
למדינה מיכאל
האם מיץ ענבים נותן אותה תוצאה כמו מיץ רימונים? לא ברור מתגובתך. אודה לך אם תסביר ותפרט.
הדרה
פברואר 26, 2010 ב- 1:11 pm |
אתי בן זיו שלום
ציינת שמאוד קל לעקוב אחרי הפרסומים או להיות בקשר עם ד"ר רחל אמיר. תוכלי להסביר איך עוקבים אחרי הכתבות שלה והאם ברשותך קישור או הכתבה שלה על מיץ הרימון? אני שמעתי שהיא ציינה 3 מקורות למיץ רימונים איכותי .. אחד מהם ממושב קשת. אולם מצד שני ישנה טענה שכולם מוסיפים סוכר למעט "יקב רימון" של מושב כרם בית זימרה בגליל אשר מגדלים זן מיוחד העשיר יותר בסוכר ולכן אין צורך להוסיף סוכר. האם במיץ התורכי לא מוסיפים סוכר? האם יקב רימון מופיע בהמלצות שלה?
בתודה
פברואר 26, 2010 ב- 1:18 pm |
אכן קל מאד – פנה למיגל, קריית שמונה. היא עובדת שם.
מאי 3, 2010 ב- 8:29 am |
הכוונה היא לישתות מיץ שנסחט מהפרי עם הקליפה כמו שסוחטים תפוז ולא מיץ שנסחט מגרעיני רימון מופרדים מהקליפה. גם מיץ מגרעינים מופרדים מכיל אנטיאוקסידנטים אבל פחות.
דרך אגב כשמוצאים חומר פעיל לא תמיד צריך לאכול או לשתות אותו. לפעמים תוצאות המחקר משמשות לפיתוח תרופות מאותו חומר ואז ניתן להשתמש בגלולות או קפסולות המכילות את החומר הפעיל. במקרה של הרימון יתכן שיפיקו חומר פעיל מהקליפות ולא מכל הפרי.
אוגוסט 25, 2010 ב- 10:57 am |
מיץ רימונים אכן יעיל מאוד. בעלי לקה בסרטן הערמונית ולאחר הניתוח והטיפולים אנו במעקבים. החלטנו לעשות הפסקה עם כדורים שקיבל והוא התחיל לשתות מיץ רימונים טבעי כבר כשנה כל בוקר כוס. התוצאות מפליאות, הערכים נשארו כשהיו לאחר הניתוח וההתפתחות עצרה תודה לאל. מומלץ בחום.
אוגוסט 26, 2010 ב- 2:39 am |
שימשיך כך!
העיקר הבריאות!
אוקטובר 11, 2010 ב- 7:57 pm |
שלום.
מה קורה אם אני שותה 2-3 כוסות מיץ רימונים ביום, ולא רק 1?
בתודה מראש למשיב המקצועי שתשובתו מבוססת.
אוקטובר 11, 2010 ב- 8:03 pm |
חגי יקר!
תשובתי לא מבוססת, אני לא בעלת מקצוע בתחום. סיפרתי סיפור של נוכחות שלי במפגש מרתק, וכל השאר היסטוריה.
כדאי באמת שתפנה את השאלה למי שיכול לתת לך תשובה מבוססת מעולם הרפואה, הדיאטה או אחר.
תודה על הפניה, וסליחה שלא יכולתי להושיע.
נובמבר 24, 2010 ב- 7:57 pm |
אני שותה כל יום בין כוס ל 2 כוסות של מיץ רימונים שאני סוחט עם מסחטה ידנית ואין מה לדבר ,אני מרגיש כ"כ טוב ,בעקרון זה מפחית לי ערכי סוכר בדם ונותן לי חיות ומרץ ,מה שכן למי שיכול להרשות לעצמו אני ממליץ לקנות רימונים אורגניים ,ואם לא כל יום אז לפחות 2-3 פעמים בשבוע
אפשר גם להכין בעונה ולהקפיא ולהשתמש כשהעונה נגמרת ,
דצמבר 5, 2012 ב- 2:22 am |
רונן שלום
מה שידוע לי על פירות עם קליפה קשה לא חייב אורגני כמו תפוזים ורימונים ושאר הפירות עם הקליפה הקשה . על פירות עם קליפה דקה כמו תפוח עץ אגס אפרסק שזיף דובדבן תותים תאנים וגם הירקות עם הקליפה הדקה כמו המלפפון העגבניה ברוקולי חסה בצל ירוק גזר וגם העלים הירוקים כמו פיטרוזיליה נענע שמיר קוסברה ושאר העלים הירוקים אך ורק אורגני . ותפירות הלא אורגניים עם הקליפה הקשה מספיק לשתוף במים עם סבון מיוחד לשתיפת פירות ולסחוט לבריאות
בברכה
ליאור
דצמבר 5, 2012 ב- 3:08 am
סליחה על השגיאות כתיב
נובמבר 25, 2010 ב- 4:42 am |
נפלא!
ינואר 2, 2011 ב- 5:15 am |
[…] […]
אוקטובר 9, 2011 ב- 12:34 pm |
יש מיץ רימונים מעולה שנסחט מיד ומוקפא ללא שום תוספות אצל גלי במשק כפר הריף ממליצה וגם יין רימונים נפלא הפלאפון שלה 0528801682 שמי ליויה אני עוסקת ברפואה משלימה הילרית ומתקשרת זה 25 שנה תרצו המלצות נא לפנות לליויה 0544743914
אוקטובר 10, 2011 ב- 9:36 am |
ממש עכשיו דברתי עם פרופ אמיר רחל.
החומר הפעיל נמצא בקליפות בכמות פי 50 לעומת הגרעינים כך שהגרעינים ממש לא בעניין וגם מוסיפים לנו קלוריות..
זן הישראלי שקליפתו וגם גרעיניו בצבע ירוק צהבהב ורדרד הוא המלך מכיל פי 5 יותר חומר פעיל מאשר זן WONDERFULL האדום הגדול שהוא גם טוב אולם שימו לב ליחס.
חלק מהזנים מכילים קליפה מרה אזי ניתן לחכות מס דקות אחרי הסחיטה עד ששוקע החומר המר ולא להשתמש בו.
לדעתי במידה והיינו מוצאים שיטה תהליך לצרוך רק הקליפה אזי זה המטב למרות שפרופ אמיר רחל סבורה ברמת השקפה כללית שלא נועדנו לאכול קליפות.
ישנם גם 3 סוגי מיץ רימונים איכותיים שמכילים החומר הפעיל וללא תוספת סוכר. אחד מהם זה הטורקי.
האם מישהו סוחט בבית ? זה מעשי? המלצות למסחטה עמידה? כי שמעתי שחלקן מתפרקות מהר מאוד..
דצמבר 5, 2012 ב- 2:45 am |
שאול שלום
יש מסחטה אחת שאני מכיר והיא המסחטה הכי טובה ומקצועית ולכל החיים
באחריות מנסיון אישי של 7 שנים סוחטת במדויק את הקליפה והמיץ יוצא עסיסי
עם כל הויטמינים והחומר הפעיל שיש בקליפה קצת יקרה אבל אבל משתלם בשביל הבריאות שלנו קונים פעם אחת וזהו
http://www.zaksenberg.com/content.php?p=mehiron
בברכה
ליאור
אוקטובר 29, 2011 ב- 1:35 am |
אני ממליצה בחום על אכילת 3 רימונים כל יום בעיקר בתקופת הכימותרפיה. זה מעיף את כל התופעות לואי …פותח תאבון,אין שלשולים,אין הקאות ןכל הערכים של בדיקות הדם מאוד טובים. מחזק..ואף מוריד את הערכים של הסוכרת. מאחלת בריאות טובה לכולם.
נובמבר 15, 2011 ב- 7:36 am |
שאול אומר כי כדי להפטר מהטעם המר אחרי סחיטה יש להמתין עד "שהחומר המר שוקע" ואז לשתות. אני שואל אם החומר הפעיל מצוי במרירות האם שקיעתו לא מותירה מיץ פחות יעיל?
דצמבר 6, 2011 ב- 8:06 am |
ב"ה אשמח לדעת היכן לרכוש מיץ רמונים או תרכיז טבעי תודה עופר חדרה 0508989401
ינואר 7, 2012 ב- 3:09 pm |
שלום רב !!!!!!!!!!!!!!!
שמחתי לקרוא את התגובות הרבות על הסגולות הרפואיות של הרימון .אכן יש מודעות לכך .
בכל אופן אנו משק הרשקוביץ – מושב שפיר 110 מגדלים רימונים מזן וונדרפול.
זן זה טעים במיוחד !
אנו סוחטים מיץ טבעי 100% ללא חומרים משמרים , ללא תוספת סוכר..
מיד לאחר הסחיטה מקפיאים והטעם הנפלא נשמר לאורך כל חודשי השנה.
כמו כן יש לנו תעודת כשרות על המוצר.
ניתן לרכוש אצלינו רימונים , מיץ קפוא , מיץ טרי , רימון פרוט בהזמנה מראש.
שרה – 050-5669172 אורלי – 0523955048
ל ב ר י א ו ת !!!!!!!!!!!!
מרץ 3, 2013 ב- 4:39 am |
הבנתי שאם מוציאים שלא ע"י סחיטה את גרגרי הרימון ואז חולטים את הקליפות במים שרתחו ושותים כעבור שעה מאוד תורם. האם מישהו יודע על כך משהו נוסף?
מאי 21, 2013 ב- 9:49 pm |
היום שמעתי שטוב להרתיח את קליפות הרימון, את הנוזל לאחסן במקרר ולשתות את המיץ כרבע כוס כול יום.
ינואר 8, 2016 ב- 11:16 am |
שלום,יש לי שאלה.היות ואני שותה כל יום כוס מית רימונים.רציתי לשאול האם רצוי לשתות מיץ אורגני או שאין הרבה הבדלים בין הרימון האורגלי ללא אורגני.האם הרימון הלא אורגני מגודל עם הורמונים?