ביקור הגבירה – בגני תקווה

בין גועל נפש פוליטי אחד למישנהו, בין דקירה אחת של רופא לבין עוד תאונה מיותרת אחת, ובין פגישות עבודה והוראה מהנות, הזדמן לנו לראות את "ביקור הגבירה". נהניתי מההצגה בתיאטרון החובבים הזה – מאד. נסענו לצורך זה אחרי יום עבודה מעייף לגני תקווה.

דיבי (הכרנו אותו בשם דוד), אחד מחברינו למסע לסין, הזמין אותנו לראות את המופע הנ"ל. הוא מילא תפקיד של רב משרתים, וצעד בצעדים מהדהדים עם מטריה אדומה בדרך כלל לכסות את פני הגבירה ממה שיכול ליפול עליה ממעל. גם שם, נרמס החלש. ומה לעשות שזו המציאות שאנו חיים בה היום. היה עצוב לחשוב שכך אנחנו בנויים.

שנה שלמה עבדה קבוצת האנשים על ההצגה היפה הזו ומילאה את האולם בחברים, מכרים ואחרים. 

ואם כבר בגני תקווה מדובר, לא יכולתי שלא לחשוב על המקום כפי שהוא מתואר ע"י רונית מטלון ב"קול צעדיה". היא מספרת על צריף, היא מדברת על מצוקה. מה שאני פגשתי בדרכי להצגה: בתים יפים, ככרות גדושות צמחים, ושינוי גדול שהתרחש במשך השנים.

מעניין מה קרה לבעלי הצריפים למיניהם. והאם: צאצאיהם היו שם עימנו? או שאולי במקרה הזה, בניגוד למה שקרה בהצגה, גבירים רבים קנו את המקום?

 

 

3 תגובות to “ביקור הגבירה – בגני תקווה”

  1. יהודית Says:

    אני מכירה את גני תקווה מהימים ההם
    זה היה מקום שכוח אל לגמרי. בתים עלובים למדי
    מקום שרק עוברים בו ואין דרך להגיע אליו

    סבתא של חברה שלי גרה שם

  2. גבי דרורי Says:

    חוויות הילדות שלי היו סביב הצריפים של הסבא שלי
    אחד בפתח תקווה ואחד בבני ברק,שם גם חוויתי קצת מחוויות ההתבגרות,[הצמחייה שגדלה סביב הצריף הרחיקה סקרנים לא רצויים].
    באמת "הסתפקנו אז במועט ולא היינו מפונקים"

  3. benziv Says:

    והדבר הלגמרי מדהים בדבריך, גבי, שהיה לנו לא רע, בין הצמחים ומה שיש, או שמא אני טועה?
    אני לא הכרתי את המקום בילדותי. הוא וכל אזור המרכז היו מחוץ לתחום. קריית חיים הייתה כל עולמי, והמקסימום שנעתי אליו היה: חיפה, כפר חסידים וקריית אתא.
    אבל, הצריפים היו כנראה אותם צריפים… העליבות דומה, ובעיקר הצניעות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: