הנכד הרביעי שלי לפי סדר הלידות יחגוג היום את יום ההולדת התשיעי. אי אפשר שלא לחשוב על הסמיכות:
גם גלעד שליט נולד בעונה הזו של השנה… עונה, שאלה שנולדים בה – חוגגים ימי הולדת רבים בתוך ספטמבר, כשיש עוד חברים לכיתה.
אני מביאה את העוגות ולכן אני מתבוננת במדף ספרי הבישול, שניסיתי פעם לחסל, אבל לא הצלחתי. הספרים התחלפו אבל לא הסתיימו. אני מאלה שקונות ספרים גם אם כמעט לא אעשה בהם שימוש.
אימא של גלעד שליט לא מסתכלת, לא מתכננת, נמצאת במקום לגמרי אחר… אם כי נראה שקצת הסתגלה למצלמות ולהופעה.
החתן שלי ביקש עוגת כל טוב (ואריאציה של מרשם של רות סירקיס בספרה "מהמטבח בהנאה", 1982, ספר שקיבלתי מחבר לפני שנים), הילד עוגת שוקולד (מרשם מתוך: שוקולד ושושנים של דנית סלומון, 2005, שקיבלתי מיועצת שנתתי לה סופרויז'ן – וסיימנו את עבודתינו).
אני עוזבת את גלעד ופונה ליום יום שלי, ולמרשמים:
עוגת כל טוב:
1. משרים במים רותחים חצי ק"ג של תערובת צימוקים, חמוציות, משמשים ושזיפים מיובשים. מסננים, שוטפים ומקצצים את הפרות הגדולים יותר – לחתיכות קטנות יותר.
2. קוצצים גס 250 גרם אגוזים ושקדים, מוסיפים לפרות הנ"ל ומשרים בברנדי טוב (כרבע כוס).
3. מערבבים 2.5 כוסות קמח ושקית שלמה של אבקת אפיה עם הנ"ל.
4. בנפרד מערבבים חצי כוס שמן, חצי כוס דבש או סילן, כוס סוכר חום, שקית סוכר וניל.
5. מוסיפים לתערובת הנוזלית 3 ביצים, כף אחת של קפה נמס, וכפית וחצי תבלינים כגון: קינמון, הל, אגוז מוסקט, זנגויל, פלפל אנגלי.
6. מערבבים הכל, מכניסים לתבנית גדולה או לשתי תבניות ארוכות. אופים בחום בינוני 170-180.
הבית מתמלא בריחות טובים.
העוגה יוצאת יבשה וצבעונית.
במשפחה שלי – מי שטועם לקוח עוד פרוסה.
עוגת שוקולד
1. מרתיחים בסיר, על אש קטנה: כוס סוכר, 3 כפות קקאו, כפית אבקת קפה נמס, וכוס מים רותחים.
2. מורידים מהאש ומוסיפים 100 גר' חמאה או מרגרינה או חצי כוס שמן, ו100- גרם שברי שוקולד מריר. מערבבים היטב.
3. בנפרד מערבבים שלושה חלמונים עם כפית וניל ו2 כפות ברנדי – ומוסיפים לנ"ל.
4. מורידים שלושת רבעי כוס מהתערובת ושומרים לציפוי.
5. למה שנשאר מוסיפים: 1.75 כוסות קמח, שקית אבקת אפיה. מערבבים.
6. עכשיו נותר להקציף 3 חלבונים עם חצי כוס סוכר ולהוסיף בזהירות בלי לשבור את הקצף.
אופים בחום בינוני, מוציאים כשהעוגה מוכנה ומחוררים את העוגה כך שהקרם יוכל לזרום פנימה.
כשהיא קרה מצפים בכוס שנותרה בצד (אני עוד מוסיפה קרם של חבילת שוקולד וחצי שמנת – מומסים יחד בסיר קטן בתוך סיר גדול יותר עם מים חמים – כדי שיהיה עוד ועוד).
לנכד שלי אני מכינה קצפת במיכל התזה – שיכול לפזר בעצמו על העוגה או על המנות האישיות של כל אורח. לפי בחירתו.
לא יודעת איך גלעד שליט יחגוג את שלו כשיחזור, לא יודעת מה הוא אוהב. חושבת גם עליו. גם על הוריו… בכלל הייתי רוצה שלא יהיו שבויים, הרוגים ושאר גרורות של מלחמה. איכשהו לא רואה איך השלום מגיע. ואיך הנכד שלי, שהיום הוא בן 9 – לא ימצא את עצמו באתגרים שעמדו בפני גלעד, בצבא בעוד 9 שנים בדיוק.
אני מאחלת לך, נכד יקר שלי, שיהיה לך טוב בביה"ס, בחברה שלך, במשפחה שלך, ועם עצמך. והכי חשוב: הרבה אהבה!!!! וכשתגדל – שכבר לא תהיינה מלחמות. ותחגוג גם יומולדת 18, 19, 20, 21, 22 – בחיק המשפחה.
אני מאחלת לך גלעד שליט שתחזור חי,הרבה לפני יומולדת 23 שלך, שתחגוג, אנחנו כאן בינתיים, נרים כוסית גם לחייך.
ושתרבינה שמחות.
אוגוסט 30, 2008 ב- 3:22 pm |
אחד גילעד שליט
שניים חסן
שלושה איברהים
ארבעה ראסן
חמישה יאסין
שישה עומר
שיבעה עאזם
שמונה עבד
תישעה מוחמד
שנים עשר אלף מוחמד
אני מאחל לכולכם שתחזרו חיים הרבה לפני יום ההולדת הבאה שלכם, יחד עם משפחתכם, אמהותיכם, נשותיכם, ילדכם.
נרים כוס מיים זכים וצוננים שיצננו את כל להבות השינאה
אוגוסט 31, 2008 ב- 7:35 am |
מזל טוב, לכל מי שנולד/ה בארץ/בעולם בחודש אוגוסט והוא/היא חופשיים/אסורים/פושעים/חפים מפשע/מהדת הזו או מהדת האחרת/עם הורים או שהוא כבר יתום.
וכך, לגבי כל ילידי וילידות ספטמסר, אוקטובר, נובמבר ודצמבר. בקיצור – לכולם – עד סוף השנה האזרחית ואחר כך נמשיך שוב משם.
ובכל זאת, ובתוך כל העולם הטוב והרע, רציתי לברך שניים מיוחדים, ואני עדיין רוצה.
שיהיו הרבה עוגות שוקולד והרבה שמחה שלמה – בשנה הבאה!!!