חגגנו סיפור אהבה ב'כרמלה בנחלה'

כשפגשתי אותו לבשתי חליפת מכנסיים שחורה שתפרתי לבד, ושמתי פרח אדום שיזהה. ראיתי אותו לראשונה בכניסה לתיאטרון חיפה, הוא עמד שם בגבו אלי, מכנסיים באפור וחולצה לבנה עם הדפס שחור, גבוה ושחוח משהו, מחזיק בחוברת ברידג' מאחורי גבו, והתלבטתי אם זה מה שאני רוצה.

בדרך למכונית, אמרתי לעצמי שכנראה שאני לא באמת רוצה. חוץ מזה זה לא יפה. האיש מחכה. וחזרתי אליו, והפעם אמרתי שלום, והכרנו.

את הערב התחלנו בקפולסקי, ואחר כך חזרנו לתיאטרון לראות את ההצגה, "חיי נישואין" שבהחלט היו לה דברים קשים על המוסד. כנראה שלא הושפענו ממנה.

מאז עברו 20 שנים.

היום הגענו אל כרמלה בנחלה בשעה 12:30 בדיוק. ישבנו ליד השולחן המוזמן מראש וחגגנו את המסע שעשינו יחד. אמרתי לו שאני מקווה שנצעד ככה עוד 20 שנה. זה יכול לקרות, נכון?

ניצן החביבה, הושיבה אותנו במקום הכי טוב לדעתה (פעם הושיבה שם את הוריה). לשולחן שלנו הביא מלצר (לא זוכרת את שמו) 2 כוסות של יין נתזים, כי במהלך ההזמנה, אמרתי להם מראש שאנחנו חוגגים את העשרים שלנו. הרמנו כוס לחיינו, למה שהיה ולמה שיהיה. ואז התחילה התהלוכה של מנות נפלאות שאני ממש מתכוונת להביא לכם כאן:

ראשונה הגיעה סלסלת הלחם והחמאה, ולאחריה הגיעו לשולחן, המנות: פטה אווז הונח על טוסטים קטנים, ואגסים ביין ובצל – לצידם, סלט עשבי תיבול עם אגוזי קשיו, רימונים והרבה לימון, וגבינת חלומי ותאנים על מצע של נבטי חמניות.

ליקקנו את האצבעות.

המנה הבאה הייתה של שרימפס וקלמרי, מוקפצים עם אספרגוס ותרד, ביוגורט. טעים ביותר.

בהמשך הגיעה מנת הפלמידה שהונחה על מצע של פלפלים, גבינת המאירי, ארטישוק ירושלמי, קרוטונים, זיתים, שומר ובזיליקום (לדג נתן האיש שלי ציון 8 בלבד).

אחר כך הגיע הדניס על מצע מהמם של פירה חצילים, שמן ירוק, פרמזן מותך ונבטי ברוקולי דקים ועדינים שתולים בתוך הפירה.

זה היה הרגע למדליוני הפילה שהוכנו בשמנת והונחו על ירקות חרוכים (בטטה, שעועית ירוקה, בצל, תפו"א). לא התאפקתי וטבלתי בסוף קצת מהלחם ברוטב.

לקינוח הראשון קיבלנו מגש של גבינת עיזים וגורגונזולה, על גבי קרקרים אפויים ומיוחדים,

ולבסוף, ליד התה והקפה שלנו – קיבלנו טארט תפוחים עם גלידת וניל ואגוזים ברוטב של ריבת חלב, על חשבון הבית, כיוון שניצן כל כך נהנתה מהתגובות המתלהבות שלנו…

 

והכל, במנות קטנות מאד (טעימות), ובמתינות, ובהנאה גדולה, כשניצן מפקחת, מסבירה ומייעצת, וגם מפתיעה.

אני לא שתיתי יין, אבל האיש שלי הרים לכבודנו כוס של קברנה סוביניון, שטו, סן מישל.

 

וכמעט לפני שסיימנו הגיעה לשם גם דריה ובני משפחתה, יום הולדת שמח, לך דריה חביבה!

 

לאלה מכם שרוצים ארוחה חגיגית במיוחד, בחלק מקסים של תל אביב, ממש ממש ממליצה. הערכה שלנו: בין 9-10!

7 תגובות to “חגגנו סיפור אהבה ב'כרמלה בנחלה'”

  1. גבי דרורי Says:

    חוץ מחגיגת ה- 20,המרשימה,אני רואה שניצלת הזדמנות
    להתחיל קריירה חדשה ולהיות מבקרת מסעדות,
    אבל מהסוג החסר – המפרגן – שעושה תאבון.

  2. benziv Says:

    וואלה, זה אולי בגלל שיש לי תיאבון…

    אבל באמת שהיה לנו מקסים.
    אני מניחה שחלק מהקסם הובא איתנו אל השולחן, כי ממש שמחנו בשמחתנו, וחלק מהקסם הובא ע"י ניצן לשולחן.
    אבל באמת שהמסעדה מאד מומלצת.

  3. Amit Schreiber Says:

    מזל טוב. באמת יצא לי לחשוב על זה לא מזמן שזה כבר 20 שנה.

    אני מאוד שמח שהחלטת לא לחזור למכונית באותו יום. אני חושב שיש לי אבא יותר מאושר בזכות זה (תוצאת לואי נוספת טובה: הוא לבוש יותר טוב) 🙂

  4. benziv Says:

    תודה, עמית חמוד. אני שמחה שאתה חושב ככה. וכן זה כבר 20 שנה. תאר לך איךהזמן עובר. מאד הייתי רוצה שיהיה עוד, כמה שאפשר יותר…

  5. שוקי Says:

    אתי היקרה…נתת לי רעיון היכן לחגוג עשור ראשון, למרות שאנחנו לא חובבי מסעדות (ככה זה כשיש בשלן מרוקני בבית)..
    מאחל לכם עוד שנה ועוד שנה ועוד שנה שיצטברו לעשור ועשוריים – ולהביט לאחור באהבה ולראות שלפתע חלפו עוד עשרים שנה שנצטברו כך לאט ובהנאה שנה אחר שנה.

  6. benziv Says:

    תהנו!!!

    ולגבי הברכה – אני כל כך רוצה ומקווה.
    אימא שלי הייתה אומרת: "מפיך – לאלהים"

  7. יהודית Says:

    איזה יופי
    כמה אושר יש בפוסט הזה
    מאחלת לכם עוד הרבה חגיגות כאלה בשנים הבאות

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: