היו ימים שהעוגה הזו הייתה עולה אל שולחני לעיתים קרובות. גם הבנות שלי הכינו אותה. היום אני לא מעלה אותה במחשבותי אפילו, בגלל הסוכר. אבל בשביל הנוסטלגיה, הנה הרצפט:
בסקויטים טבולים בחלב (או קוניאק) מונחים על תבנית.
בפוד פרוססור מערבבים 250 גרם גבינה 9% (אפשר להתגמש…), עם שקית של פודינג אינסטנט וניל (או בננה ואפילו שוקולד), קצפת אחת, וכוס חלב.
מורחים בשכבות, כלומר, שכבה הגונה של תערובת הגבינה ומעליה עוד בסקויטים טבולים בחלב. וחוזר חלילה. בימים יצירתיים אפשר להוסיף עוד משהו בין השכבות (תותים, אם הפודינג הוא וניל, בננות אם הוא בננה, או שברי פרלינים אם הפודינג הוא שוקולד).
מכניסים למקרר, ואם רוצים משהו שנראה יותר גלידתי – לפריזר.
אם עושים את זה בקבוצה קטנה, אפשר ללמוד על עבודת צוות.
לא שוכחים ללקק את הכלים.
מאי 19, 2010 ב- 6:18 am |
תודה שקיימת את הציפייה,
אבל עכשיו את צריכה להעשיר את הרפרטואר
אצלנו זו עוגה שכיחה וותיקה עוד ממטבחה של אימי ז"ל.
מאי 19, 2010 ב- 9:03 am |
זו בהחלט עוגה ותיקה מאד. ולא נס ליחה. והנכדים נהנים כמו שנהניתי אני. ואתה.