אם בכל זאת תגיעו לאיסטנבול, כדאי לכם לבקר במסעדת דגים נפלאה ששמה אדם באבא. שווה לכל נפש ומגישה מטעמים נפלאים שמביא איתו הים. ביקרתי יחד עם חברי במסעדה ששוכנת לחוף הבוספורוס. לשולחן שלנו הוגשו ברבוניות נפלאות, דג סול על הגריל (לי), שרימפסים מטוגנים בחמאה, וחבריהם מבושלים במים, קלמרי על שיפוד בגריל, סלטים נהדרים, עוד דג שאת שמו אני לא יודעת, אבל הוא כמו סרדין. מיד בהתחלה נכנס רוכל, ומכר בהסכמת הבעלים שקדים לחים בקרח, שהיה קל מאד לקלף, פעם ראשונה שאני רואה תופעה כזו של בעלי מסעדה שמכניסים רוכל לעשות את עבודתו שם. השקדים הנחמדים והטעימים הונחו על שולחננו.
אין אלכוהול במסעדה הזו, אבל משקאות קלים, תה וקפה יש בשפע.
לקינוח שתיתי תה תורכי עם חלבה ודלעת מבושלת בסירופ (רק טעמתי, אי אפשר יותר מזה…).
יצאנו לאויר הקר של איסטנבול, בדרכנו למלון. היה יום עבודה ארוך ומוצלח, והדגים שטו לי בסודה. הרגשתי מסופקת. בעיקר מהארוח כיד המלך שאני וחברי זוכים לו כאן. אני לא מכירה הרבה מקומות שמקבלים בחן ובאהבה כזו אורחים. לא מבינה איך קורה שבכל פעם אני אומרת לעצמי שזאת הנסיעה האחרונה…
מקווה שימשיכו לפתות אותי לבוא ולעבוד. האנשים האלה נפלאים.
ומי שרוצה לרשום את האתר של המסעדה, הרי הוא:
אפריל 7, 2011 ב- 8:07 pm |
לצערי לא נגיע לאיסטנבול בקרוב, חבל..
אפריל 8, 2011 ב- 3:55 am |
אולי פעם…