הפגישה הייתה צריכה להתחיל בשעה 08:00, אבל התחילה כחצי שעה מאוחר יותר.
אני אוהבת לארח, וכיוון שנתארכה הציפייה – הורדתי את מהירות העשייה ובנחת פרשתי על צלחת הגשה גדולה: שעועית ירוקה שבישלתי אתמול במעט מים, עלי חסה קרועים ביד, נבטי חמניות, פלחי עגבניות, תלתלי כרובית, נבטי ברוקולי. הצבעים היו יפהפיים: ירוק, אדום לבן. לקישוט הוספתי נבטי שעועית שחורה ונבטי מש שאני מנביטה לבד.
הנחתי גם ביצים קשות, טחינה גולמית, קרקים של שיפון והכנתי את המים במצב רותח.
כשהגיעה האורחת שלי, ישבנו, אכלנו, שוחחנו, ואחר כך – עבדנו על המאמר החדש שנפרסם בימים הקרובים: הנושא סופרויז'ן על פי גישת הגשטלט.
התבנית הזו, של פגישת עבודה בבית, עם אוכל בריא ויפה, ועם נוף פתוח לים – יוצרת אצלי פרצי אנרגיה מרוממים.
למי שמודע/ת לחשיבות השימוש בנבטים, הרי אופן ההכנה:
משרים במים עדשים שחורים ו/או מש. משך ההשרייה הרצוי הוא לילה ועוד חצי יום. מסננים, משאירים בתוך מסננת, ומכסים במגבת מטבח כהה. מידי פעם (בבוקר, ובער – כמינימום) – מרטיבים את הנבטים. אחרי שלושה ימים משאירים את הנבטים ללא המגבת שיתייבשו ומכניסים למקרר.
האנזימים שווים הרבה בריאות! בתיאבון.
מרץ 31, 2008 ב- 8:41 pm |
שלום לאתי בן זיו
שמי ניר ויש לי חזון : (על קצה המזלג ) להפוך את הסביבה שלנו לבריאה יותר פיזית ונפשית
אני בא מתחום הרפואה הסינית וחלק מהחזון להכניס את הדאגה לבריאות האוכלוסיה דרך מקום העבודה שלהם, אם זה יקרה כולם ירוויחו המועסקים והמעסיקים וגם אנו בתור חברה בריאה יותר
אם זה מענייין אותך אנא צרי איתי קשר
בתודה מראש
ניר סלמה-052-6433764
אפריל 1, 2008 ב- 4:49 pm |
מעניין.